I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 22 NOVEMBER 2017 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Lammfilé med parmesanpotatis
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
I Italien äter man inte potatis till kött som här i Sverige, men den här parmesanosten är så god så varför inte!

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 1 timme och 0 minuter

Ingredienser

600 g lammytterfilé
2 fikon, färska halverade
½ dl olivolja
1 tsk rosmarin, finhackad
3 msk smör
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
½ dl hasselnötter, torrostade och finhackade

PARMESANPOTATIS
800 g kulpotatis
20 g smör
2 msk olivolja
2 dl parmesan, finriven
persilja, finstrimlad

KÅLSALLAD
200 g grönkål (100 g utan stjälk)
100 g rödkål
1 msk citronsaft, pressad
1 tsk salt
1 msk olivolja

MYNTAYOGHURT
2 dl yoghurt (10 %)
1 dl myntablad, strimlade

Tillagning

Sätt ugnen på 150°C. Lägg lammfiléerna i rumstemperatur.

Lägg fikonen i en ugnssäker form. Ringla över olja. Strö på rosmarin. Rosta i ugnen cirka 20 minuter.

PARMESANPOTATIS
Höj ugnsvärmen till 225°. Koka potatisen i saltat vatten till den är halvt klar, cirka 10 minuter. Lägg den i en ugnsform och krossa potatisarna lätt, bara så de spricker. Hyvla över smöret och ringla på oljan. Strö över parmesanen och rosta i övre delen av ugnen tills de fått fin färg. Strö över persiljan vid servering.

KÅLSALLAD
Riv kålbladen i mindre bitar och strimla rödkålen fint. Krama runt all kål med citronsaft, salt och olja så den mjuknar något.

Blanda yoghurt och mynta och eventuellt lite salt.

Gnid in köttbitarna med salt och peppar. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och klicka i smöret. Lägg ner köttet när smöret börjar skumma. Bryn filéerna runt om till fin färg. Ställ stekpannan mitt i ugnen på 175°C. Stek köttet till en innertemperatur på 60°C (för rosa mitt). Låt vila 10 minuter. Skär upp i 1 centimeter tjocka skivor.

Lägg köttskivorna på kålsalladen. Toppa med fikon (och rosmarinolja) och skeda över skyn från stekpannan. Strö över hasselnötter. Servera med potatis och myntayoghurt.

Recept från tidningen Mer Smak #10 - 2017

Inskickad av THOMAS Publicerad 2017-10-23 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2017 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: