I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 22 NOVEMBER 2017 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Mormors kycklinggryta
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Milda, krämiga, ljuvliga smaker i den här klassikern - sinnebilden av "Comfort food"!

Kategori: huvudrätter
Portioner: 6
Tid: ca 1 timme och 40 minuter

Ingredienser

1 kyckling, hel (1,2 kg)
1 gul lök, i kvartar
5 timjankvistar
5 dl vatten
1msk salt
200 g steklökar, gärna röda
1 vitlöksklyfta, skivad
1 msk smör
250 g champinjoner, små
1 röd paprika, stor tärnad
2 msk timjanblad, repade
3 dl vitt vin, torrt
2 msk kycklingfond
1 dl grädde
salt

TILL SERVERING
ris eller potatis

Tillagning

Lägg den hela kycklingen i en kastrull med lök och timjan. Häll i vatten och salt. Låt sjuda 45 minuter under lock. Vänd kycklingen efter halva tiden. Lyft upp den och låt svalna något innan skinn och ben rensas bort. Spara 5 dl av kycklingspadet.

Fräs skalade hela lökar och vitlök i smör i en kastrull. Lägg i kycklingkött, champinjoner, paprika och timjan. Häll i kycklingspad, vin och kycklingfond, låt sjuda under lock cirka 20 minuter.

Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt. Servera grytan med ris eller kokt potatis.

Recept från tidningen Mer Smak #6 - 2017

Inskickad av THOMAS Publicerad 2017-10-27 Uppdaterad 2017-10-27

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2017 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: