Rödbetor med yoghurt & pepparrot
|
Smaker som är fantastiska tillsammans med betor - den söta aromatiska honungen, yoghurten och pepparroten. Wow!
|

|
Kategori: förrätter
Portioner: 4
Tid: ca
15 minuter
Ingredienser
12 röda eller gula betor, späda med blad
2 dl yoghurt, grekisk typ
2 msk honung, flytande
ca 5 cm pepparrot, färsk
olivolja
flingsalt
|
Tillagning
Tvätta betor och blad noga i kallt vatten så att eventuell jord är helt borta.
Koka betorna mjuka i läggsaltat vatten i en stor kastrull, cirka 5 minuter (man kan också tillaga dem i ångugn till betornas innertemperatur är 95°C).
Stryk ut yoghurt på ett stort fat (eller fyra små). Vänd runt betor och blad med olivolja och flingsalt och fördela dem sedan på fatet. Ringla över honung och riv över rikligt med pepparrot. Flingsalta eventuellt lite till.
Recept från tidningen Mer Smak #5 - 2020 (Paul Svensson, Grönsaker A-Ö, 978-91-742485-17)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-06-25 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|