Blåbärsglass
|
En god bärglass ska smaka mycket bär! Annars får det vara. Den här varianten är superenkel att göra. Du kan i princip byta ut blåbären mot vilka bär du vill, men glassens konsistens kommer att variera efter bärens olika vätskeinnehåll.
|

|
Kategori: desserter
Portioner: 8
Tid: ca
20 minuter
Ingredienser
8 dl blåbär, färska eller frysta
1 citron, saften
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
|
Tillagning
Ger cirka 1 ½ liter glass.
Mixa blåbär, citronsaft, socker och vaniljsocker slätt med stavmixer.
Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt blåbärspurén och vänd försiktigt samman med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i en form som rymmer cirka 1½ liter. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering: 5-10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.
Recept från DN 2020-06-26 (Camilla Hamid)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-07-07 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|