I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
SÖNDAG 6 JULI 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Mascarponeglass med hallonswirl
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Jättegod glass med hallon och pistaschnötter. Ger cirka 1½ liter.

Kategori: desserter
Portioner: 8
Tid: ca 30 minuter

Ingredienser

250 g hallon, frysta
1 citron, saften
1 dl strösocker
5 dl vispgrädde
1 brk kondenserad mjölk, sötad (ca 400 g)
500 g mascarpone
1 dl pistaschnötter, naturella att garnera med

Tillagning

Koka hallon, citronsaft och socker i en kastrull i några minuter. Mixa blandningen till en slät sås med stavmixer. Häll ner såsen i en rymlig skål och låt den svalna.

Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone och vispa ihop till en jämn smet med elvispen.

Häll ner ½ deciliter av smeten i skålen med hallonsås. Rör om.

Häll ner mascarponesmeten i en form som rymmer cirka 1½ liter. Ringla ner hallonsåsen och dra några varv med en sked i formen, så att såsen blandas in lite grann. Finhacka pistaschnötterna och strö dem på toppen.

Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering: i 5-10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.

Recept från DN 2020-06-26 (Camilla Hamid)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-07-07 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: