Mascarponeglass med hallonswirl
|
Jättegod glass med hallon och pistaschnötter. Ger cirka 1½ liter.
|

|
Kategori: desserter
Portioner: 8
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
250 g hallon, frysta
1 citron, saften
1 dl strösocker
5 dl vispgrädde
1 brk kondenserad mjölk, sötad (ca 400 g)
500 g mascarpone
1 dl pistaschnötter, naturella att garnera med
|
Tillagning
Koka hallon, citronsaft och socker i en kastrull i några minuter. Mixa blandningen till en slät sås med stavmixer. Häll ner såsen i en rymlig skål och låt den svalna.
Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone och vispa ihop till en jämn smet med elvispen.
Häll ner ½ deciliter av smeten i skålen med hallonsås. Rör om.
Häll ner mascarponesmeten i en form som rymmer cirka 1½ liter. Ringla ner hallonsåsen och dra några varv med en sked i formen, så att såsen blandas in lite grann. Finhacka pistaschnötterna och strö dem på toppen.
Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering: i 5-10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.
Recept från DN 2020-06-26 (Camilla Hamid)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-07-07 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|