Krämig färskost med citron
|
Att göra egen färskost är enkelt. Här är den smaksatt med citron eftersom det blir så gott till en focaccia, men testa dig gärna fram med örter och andra smaksättningar.
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 8
Tid: ca
2 timmar och 20 minuter
Ingredienser
500 g yoghurt, turkisk 10%
3 dl gräddfil
1 citron, finrivet skal + lite saft
salt
|
Tillagning
Blanda yoghurt och gräddfil i en kastrull och värm försiktigt till 45-50°C. Fördela massan i ett par kaffefilter och låt rinna av ett par timmar.
Blanda med finrivet citronskal, smaka av med salt och kanske lite citronsaft. Förvara i kylskåp.
Recept från DN 2020-07-03
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-07-07 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|