Fläskkotletter i tomatsås med timjan
|
God och smakrik middag inspirerad av det italienska köket. Passar bra både vardag och helg.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
1 timme och 30 minuter
Ingredienser
Smör och olivolja till stekning
4 tjocka skivor fläskkotlett med ben
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
2 burkar konserverade cocktailtomater (totalt ca 800 g)
1,5 dl rött vin
3 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong
1 msk kalvfond
Maizena till redning
Salt, peppar
Bladpersilja till garnering
|
Tillagning
Stek fläskkotletterna hastigt på hög värme i smör och olivolja. De ska få fin färg på båda sidor. Lägg åt sidan.
Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i den använda pannan. Lägg tillbaka köttet när löken är mjuk och genomskinlig. Tillsätt timjan, tomater, rött vin, tomatpuré, kalvfond och så mycket buljong att det täcker kotletterna. Salta och peppra efter smak.
Koka länge, minst 30 minuter, men gärna en timme. Målet är att kotletterna ska bli möra och vätskan ska reducera något. Använd gärna lock mot slutet.
Lägg kotletterna åt sidan och vispa ner en nypa maizena, låt koka några minuter till dess att såsen tjocknar något. Tillsätt mer maizena till dess att du får önskad konsistens. Lägg tillbaka kotletterna i såsen.
Dekorera med grovhackad bladpersilja innan servering.
Servera med en rejäl sallad och/eller klyftpotatis, polenta eller kokt potatis.
Inskickad av ZEFFE Publicerad 2021-05-11 Uppdaterad
2021-05-11
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|