Kokospannacotta, passionsfruktscurd & vit choklad
|
Tropiska smaker som avslutning.
|

|
Kategori: desserter
Portioner: 4
Tid: ca
1 timme och 30 minuter
Ingredienser
PANNACOTTA
2 gelatinblad
4 dl kokosmjölk
1 dl strösocker
80 g choklad, vit
1 lime, finrivet skal
PASSIONSFRUKTSCURD
40 g smör
1 citron, finrivet skal och saft
2 msk strösocker
2 äggulor
50 g (1 dl) fryst passionsfrukt, tinad
VIT CHOKLADKRÄM
½ dl kokosmjölk
100 g choklad, vit
1 dl yoghurt (10 %)
TILL GARNERING
4 noblesse
1 passionsfrukt
½ dl kokosflakes
godisägg
hallon
mynta
|
Tillagning
Pannacotta: Lägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter. Pressa vätskan ur bladen. Koka upp kokosmjölk och socker och rör i gelatin, vit choklad och limeskal. Häll i glas och låt stelna i kyl cirka 1 timme.
Passionsfruktscurd: Smält smöret och rör i citronskal, citronsaft och 1 msk socker. Vispa äggulorna och 1 msk socker. Häll äggsmeten i smöret och rör i passionsfrukt. Värm försiktigt under vispning tills det börjar tjockna.
Vit chokladkräm: Koka upp kokosmjölk och rör i chokladen. Låt den smälta. Blanda med yoghurt. Lägg i en spritspåse.
Lägg curd på pannacottan när den stelnat. Lägg på en noblesse och tryck till. Spritsa på vit chokladkräm. Garnera med passionsfrukt, kokosflakes, godisägg, hallon och mynta.
Recept från tidningen Mer Smak #2 - 2023
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-04-10 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|