|
|
Blomkålscurry med lax
|
Kul med ett annorlunda sätt att servera lax. Urgott!
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olja, neutral
300 g rotselleri, tärnad
1 msk curry
1 msk garam masala
½ röd chili, skivad
1 grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
1 lime, finrivet skal och saft
400 g blomkål, i buketter
1 frp kokta kikärtor (400 g)
3 dl crème fraiche
salt
svartpeppar, grovmalen
400 g laxfilé i 1 centimeter tärningar
50 g bladspenat
1 dl solrosfrön, rostade
3 dl mathavre/matvete/ris
|
Tillagning
Stek lök och vitlök i olja i en stor panna till de är mjuka. Lägg i rotselleri, curry, garam masala och chili och stek allt cirka 5 minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten, limeskal och saft. Sjud utan lock tills rotsellerin är mjuk.
Tillsätt blomkål, sköljda kikärtor och crème fraiche. Koka tills blomkålen är al dente. Smaka av med salt och peppar.
Stäng av plattan och lägg i laxen. Lägg på lock. Låt stå cirka 5 minuter. Vänd i bladspenat och servera med frön och nykokt mathavre.
Tips! Laxen kan tillagas några minuter i ugn istället och sedan användas som topping, så blir själva grytan vegetarisk.
Recept från tidningen Mer Smak #2 - 2023
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-04-10 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|