|
|
Jordnötskaka
|
Den här blir en favorit hos alla som bakar den. Receptet kommer från boken "Baka i långpanna" av Cecilia Hagerling Larsson.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
2 timmar och 15 minuter
Ingredienser
300 g jordnötssmör, med bitar
2 dl sirap, ljus
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
5 dl cornflakes, grovt krossade
200 g choklad, mörk eller ljus
1 msk olja, neutral
|
Tillagning
Receptet ger cirka 50 bitar.
Klä en form, cirka 20 * 30 centimeter, med bakplåtspapper.
Blanda jordnötssmör, sirap, strösocker, vaniljsocker och salt i en kastrull. Värm på låg värme under omrörning till en jämn massa. Ta av från plattan och tillsätt cornflakes.
Tryck ut smeten i formen. (Ett bakplåtspapper över smeten underlättar uttryckningen.)
Smält chokladen i mikro eller vattenbad och rör ner oljan. Bred ut chokladen över kakan.
Låt stelna i kylen och skär sedan i bitar.
Förvara i tättslutande burk i rumstemperatur eller i kyl.
Recept från tidningen Mer Smak #2 - 2023 (Baka i långpanna, Cecilia Hagerling Larsson).
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-04-11 Uppdaterad
2023-04-11
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|