Hallonrutor med kokostäcke
|
Kokostäcket är ljuvligt till kakans hallon. Recept från boken "Baka i långpanna" av Cecilia Hagerling Larsson.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
1 timme och 0 minuter
Ingredienser
250 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
5 dl + 1 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
225 g hallon, frysta
KOKOSTÄCKE
100 g smör
1 dl sirap, ljus
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
2 krm salt
3 dl + ½ dl kokosflingor
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda 5 dl mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda med äggsmeten och smöret till en jämn smet. Blanda hallonen med 1 msk vetemjöl och vänd försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i en bakpappersklädd form, cirka 20 * 35 centimeter, och grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
Kokostäcke: Smält smöret och tillsätt sirap, socker och grädde. Koka cirka 5 minuter och tillsätt salt och 3 dl kokosflingor. Bred ut kokossmeten på kakan och baka kakan ytterligare cirka 5 minuter. Strö över ½ dl kokosflingor och låt kakan svalna helt innan uppskärning.
Recept från tidningen Mer Smak #2 - 2023 (Baka i långpanna, Cecilia Hagerling Larsson).
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-04-11 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|