I N N E H Å L L
Mat & Dryck »
-
Kulinarisk ordlista
-
Sök recept
-
Vikt & Mått
Köket »
-
Tips & Trix
Blandat »
-
Veckan som gått..
-
Räkna ut ditt BMI
-
Frågesport
NamNam.se
-
Cookies
-
FAQ
Veckans fråga?
tar ett uppehåll.
SÖNDAG 3 NOVEMBER 2024
Hem
|
Bokmärke
|
Sök recept
Köket
/ Brödtips
Att ha ugnsluckan på glänt gör att ångan i ugnen försvinner. Då blir brödet knaprigt och fint på ytan
Lite socker, honung eller ljus sirap i brödet gynnar jäskraften. Det är extra bra om brödet ska jäsa länge. Degen behöver då extra näring.
Vill man att ytan på brödet ska vara mjuk, täck med en handduk efter gräddning. Ska den vara hård, låt svalna utan handduk.
Ett bröd med mjölk blir mjukare och fylligare i smaken medan ett bröd bakat med vatten blir luftigare och hårdare.
Varför skålla grova mjölsorter? Jo, då blir det saftigare och mer hållbart.
Publicerad
2005-08-21 av Thomas
Fler artiklar från Köket..
Det finns inga artiklar
Övriga artiklar
Mat & Dryck
/
Snabba såser till det grillade
15/10
Mat & Dryck
/
Kryddblandningar
14/10
Mat & Dryck
/
Nudlar
16/4
Mat & Dryck
/
Flytande fetter från naturen
8/9
Mat & Dryck
/
Liten bönguide
3/4
Mat & Dryck
/
Så kollar du att musslorna är bra
27/12
Mat & Dryck
/
Sju asiatiska smaksättare
2/3
Mat & Dryck
/
Lilla nötguiden
26/1
Mat & Dryck
/
Hur mycket går åt?
2/11
Mat & Dryck
/
Liten sparrisskola
11/7
Mat & Dryck
/
Kryddor
26/10
Mat & Dryck
/
Litet pastalexikon
26/3
Mat & Dryck
/
Italienska charkdelikatesser
6/6
Mat & Dryck
/
Te
22/5
Mat & Dryck
/
Potatisen
23/3
Mat & Dryck
/
Svenska äpplen
31/8
Mat & Dryck
/
Ris
1/6
Mat & Dryck
/
Historien om vaniljen
28/3
Blandat
/
Grilltips
21/6
Blandat
/
Litet fettlexikon
23/3
Nyheter
/
Sju asiatiska smaksättare
2/3
Nyheter
/
Lilla nötguiden
2/11
Nyheter
/
Kryddorna i maten
30/10
Nyheter
/
Pasta som pasta eller?
31/3
Nyheter
/
Nya läckra recept
7/6
Nyheter
/
Nyheter september
3/9
Nyheter
/
Nyheter i juni
16/6
Nyheter
/
Nyhet på NamNam.se
27/4
Nyheter
/
Kulinarisk ordlista
12/4
Nyheter
/
Nya funktioner
2/4
Nyheter
/
Premiär för NamNam.se
15/3
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
Logga in
Namn
Lösenord
Glömt lösenordet?
Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig
här
.
Annons: