I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
LÖRDAG 27 JULI 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Pasta med morotspesto
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Så god pesto som görs på rostade morötter, solrosfrön, ost, vitlök, olja och basilika. Perfekt vardagsmiddag.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 45 minuter

Ingredienser

300 g morötter
1 msk olivolja
flingsalt
grovmalen svartpeppar
1 dl solrosfrön
2 dl lagrad ost, riven t ex prästost
1vitlöksklyfta, skivad
1 dl olivolja
½ dl vatten
1 kruka basilika
500 g pasta, t ex gemelli
1 dl vatten från pastakoket
70 g bladspenat

Tillagning

Sätt ugnen på 200°C. Lägg morötterna på en plåt, ringla över 1 msk olja och strö på salt och peppar.

Rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter. Rosta solrosfröna i torr panna på medelvärme tills de är gyllene. Låt svalna.

Mixa morötter, solrosfrön, ost, vitlök och 1 dl olja i matberedare eller med stavmixer. Späd med vatten till krämig konsistens.

Mixa i ½ kruka basilika och smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Vänd ihop pastan med peston och 1-2 dl pastavatten. Servera med basilika och bladspenat.

Tips! Toppa pastan med smulad fetaost och strö över lite chiliflakes.

Recept av Liselotte Forslin.

Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-11-09 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: