Inlagd hel chili
|
Njut av dina odlade chilifrukter under lång tid utan att de blir gamla.
|
|
Kategori: tillbehör
Portioner: 20
Tid: ca
25 timmar och 0 minuter
Ingredienser
ca 1 kg chilifrukter av valfri sort (det går bra att blanda olika frukter)
1, 2 dl salt
1 l vatten, kallt
LAG
4 dl (12 % ättikssprit)
6 dl vatten
4 dl strösocker
2 tsk senapsfrön, gula
|
Tillagning
Dag 1: Picka små hål i alla chilifrukterna (använd en nål eller något liknande).
Lägg chilifrukterna i en skål med kallt vatten.
Blanda i saltet och låt stå i 24 timmar.
Dag 2: Häll ut vattnet och skölj frukterna ordentligt. Blanda ihop alla ingredienser till lagen.
Lägg alla frukterna i en tätförsluten burk av glas. Se till att burken är kokad så den är helt ren.
Koka upp lagen och häll het över chilifrukterna. Sätt på locket och låt svalna. Låt stå cirka 3 veckor innan servering.
Förvara den inlagda chilin svalt så håller den i cirka 2 år.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-11-09 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|