Rårörda lingon med honung
|
Lingon är jättegott till plättar med fläsk. Rårörda kan de pektinrika lingonen hålla i ett par månader. Här är smaken berikad med fin honung. Den som vill hålla sig till klassiska versionen ersätter honungen med lika mycket socker.
|
|
Kategori: tillbehör
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
300 g lingon (½ liter)
1 ½ dl strösocker
½ dl honung, gärna en god hantverkshonung
|
Tillagning
Ger en sats. Passar bra till fläskplättar, se länk till recept nedan.
Renska och skölj lingonen. Lägg lingon, socker och honung i en rymlig bunke.
Rör med en slev tills sockret löst sig. Fyll på glasburkar eller krukor och sätt på lock.
Förvara svalt eller kallt.
Recept från DN Lördag 2023-10-21
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-11-26 Uppdaterad
2023-11-26
|
Detta recept passar bra ihop med...
Fläskplättar
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|