Vit chokladkaka med citron och rabarber
|
Bjud till många som är lätt att laga och lätt att servera. Så kan du njuta tillsammans med dina gäster.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
55 minuter
Ingredienser
2-3 citroner, 2 msk finrivet skal och 1 ½ dl juice
4-5 rabarber (ca 400 g)
200 g vit choklad (typ bakchoklad)
250 g smör + 25 g smör till plåten
6 ägg
5 ½ dl strösocker
½ tsk salt
5 dl vetemjöl
1 msk florsocker
vispgrädde, till servering
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en långpanna (30 * 40 centimeter) med smör och lägg i ett bakplåtspapper. Smörj även bakplåtspappret.
Riv yttersta skalet av citronen fint. Pressa ur juicen. Ansa och skiva rabarbern i långa remsor på mandolin eller med osthyvel, cirka 3 mm tjocka.
Hacka chokladen i små bitar. Smält smöret och rör ner chokladen i smöret tills chokladen smält.
Vispa ihop ägg och 5 dl strösocker i en bunke. Vispa i smör- och chokladblandningen till en jämn smet. Tillsätt citronskal, juice och salt.
Sikta ner mjölet och vänd in i smeten gärna med en slickepott. Häll i smeten i långpannan.
Blanda rabarberremsorna med ½ dl strösocker. Lägg rabarbern tätt ihop ovanpå kaksmeten.
Sätt in i mitten av ugnen 30-35 minuter. Låt kakan svalna i plåten.
Pudra över florsocker vid servering och servera gärna med vispad grädde.
Recept från tidningen Buffé #4 - 2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-16 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|