Rulltårta med jordgubbsgrädde
|
En klassiskt bakverk som väcker barndomsminnen. Här en variant där grädde såväl som bär ligger i fyllningen och som därmed blir en somrig rulltårta.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 10
Tid: ca
25 minuter
Ingredienser
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor, nystötta
1 citron, rivet skal
1 msk vatten
FYLLNING
2 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
1 ½ dl jordgubbssylt
3 dl jordgubbar, fintärnade/hackade
TILL GARNERING
ca 2 dl vispgrädde
jordgubbar
mynta eller citronmeliss
|
Tillagning
Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i mjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt citronskal och vatten.
Bred ut kaksmeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
Strö lite socker på kakan och stjälp upp på bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Låt kallna under plåten.
Vispa grädden fast med vaniljpulvret. Vänd ner sylt och jordgubbar. Bred grädden över kakan.
Rulla ihop kakan till en fast rulle från långsidan med hjälp av pappret. Förvara i kylen.
Bred ett tunt lager vispad grädde runt rulltårtan. Garnera med skivade jordgubbar. Spritsa på lite extra grädde och toppa med örter.
Recept från tidningen Ät & Drick! #4 - 2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-16 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|