Ansjovistarte med stenbitsrom
|
Lättgjord och frasig tarte med sommarsmaker av färskpotatis, ansjovis och stenbitsrom. Passar lika bra på midsommarbordet som till lunch, vickning och drinktilltugg.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 8
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
1 rulle smördeg, kyld (250 g)
1 ägg
200 g färskost, naturell
1 dl gräddfil
½ msk ansjovisspad
1 dl gräslök, hackad
200-300 g färskpotatis, kokt, kall
1 rödlök
1 ask ansjovis (125 g)
1 brk stenbitsrom (80 g)
GARNERING
gräslök, hackad
dillvippor
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper och nagga med gaffel. Vik upp en kant runt om och pensla kanten med lätt uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt kallna.
Blanda ost, gräddfil, spad och gräslök. Skiva potatis och rödlök.
Bred ostsmeten över degen. Stick ner potatis och lägg på ansjovis. Toppa med lökringar, rom gräslök och dillvippor.
Recept från Ät & Drick! #4 - 2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-16 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|