Glass med rostade jordgubbar och basilika
|
Den godaste glassen är hemmagjord. Ett enkelt recept som inte kräver glassmaskin.
|

|
Kategori: desserter
Portioner: 8
Tid: ca
8 timmar och 30 minuter
Ingredienser
1 l jordgubbar, färska (ca 500 g)
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 kruka basilika
1 brk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
|
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C.
Snoppa och skiva jordgubbarna. Blanda med sockret.
Lägg ut skivorna, en och en, på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten högst upp i ugnen cirka 15 minuter. Låt jordgubbarna svalna helt efteråt.
Vispa grädden fluffig tillsammans med vaniljsockret.
Mixa basilikan med hälften av den kondenserade mjölken och rör ner hälften av den vispade grädden i basilikaröran.
Rör ner resten av den kondenserade mjölken i resten av den vispade grädden och vänd ner jordgubbarna.
Häll växelvis ner den gröna och rosa smeten i en brödform, som rymmer cirka 1 ½ liter. Ställ formen i frysen minst 8 timmar.
Recept från tidningen Buffé #6-7/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-17 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|