Spaghetti alla vesuviana
|
Har du en tomat så har du mat. Pastan, salladen, mackan och soppan är bara några få nummer, ur tomatens enorma repertoar. Nu är den som godast, den svenska, söta, mogna tomaten.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
4 port. spaghetti
10 tomater
2 vitlöksklyftor
2 dl kalamataoliver + extra till servering, urkärnade
2 msk kapris
½ kruka bladpersilja
½ - 1 tsk chiliflakes
2 msk olivolja
svartpeppar
flagad parmesan
|
Tillagning
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Riv tomaterna på den grova sidan på ett rivjärn. Låt rinna av i en sil. Släng skalet som blir kvar.
Skala och hacka vitlöken. Häll av och hacka oliver och kapris. Hacka persiljan.
Stek vitlök och chiliflakes på medelvärme i oljan i en stor kastrull, under omrörning i 1-2 minuter. Tillsätt tomatrivet, oliver och kapris och låt koka 10-15 minuter. Blanda ner den kokta pastan.
Toppa pastan med persilja, parmesan och lite med oliver.
Recept från tidningen Buffé #6-7/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-17 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|