|
|
Clafoutis med jordgubbar
|
I sommarens godaste kaka får körsbären i en klassisk clafoutis ge plats åt svenska jordgubbar.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 8
Tid: ca
1 timme och 0 minuter
Ingredienser
1 lime, finrivet skal
2 ½ dl vispgrädde
1 dl strösocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
½ krm salt
1 ¼ vetemjöl
16 jordgubbar, färska
2 msk potatismjöl
smör, till formen
50 g vit choklad
TILL SERVERING
vispad grädde
florsocker
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Riv yttersta skalet från limen. Vispa limeskal, grädde, socker, ägg, vaniljsocker, salt och vetemjöl, i en bunke, med elvisp till en slät smet.
Ansa och dela jordgubbarna på mitten. Doppa snittytan i potatismjöl.
Smörj en ugnsform (eller ugnssäker stekpanna) cirka 24-25 centimeter i diameter med lite smör och fördela jordgubbarna i formen, med snittytan ner. Häll försiktigt smeten ovanpå och grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Riv den vita chokladen och strö över kakan och grädda ytterligare i 5 minuter eller till den har fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.
Till servering: Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.
Recept från tidningen Buffé #6-7/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-17 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|