Iransk aubergineröra
|
Den här dippen, som heter mirza ghasemi och påminner om ratatouille, är god att äta med flata orientaliska bröd eller som tillbehör till kyckling, lamm eller fisk.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
4-5 auberginer, små
3 tomater
1 gul lök
1 msk vitlök, finhackad
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja
salt
nymald svartpeppar
ev. valnötter till garnering
|
Tillagning
Grilla aubergine, tomat och lök hela med skal på hög värme. Skalen får gärna bli aningen brända.
Låt grönsakerna svalna, skala dem och skär dem i grova bitar.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlöken i olivoljan ett par minuter. Lägg i tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt aubergine, tomat och lök samt gurkmeja, salt och peppar. Låt fräsa i cirka 15 minuter.
Smaka av och låt svalna, garnera gärna med grovhackade valnötter. Servera röran ljummen eller sval och dippa bröd i den.
Recept från DN Lördag 2025-05-31
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-07-11 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|