Lammspett som i Teheran
|
Kabob koobideh är en av de vanligaste persiska rätterna. Den kan göras på ren lammfärs, fårfärs eller nötfärs - eller som här på en blandning av nöt och lamm.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
1 timme och 30 minuter
Ingredienser
450 g nötfärs
450 g lammfärs
1 ½ dl gul lök, riven
1 msk vitlök, finriven
1 ägg
1 ½ tsk salt
1 tsk sumak
½ tsk svartpeppar, nymalen
1 tsk gurkmeja, mald
TILL SERVERING
flatbröd, grillade grönsaker, skivad rå lök och färska örter som mynta, bladpersilja, koriander, gräslök och dill
|
Tillagning
Blanda alla ingredienser i en stor bunke eller matberedare. Rör om tills färsen blivit lite smetig. Ställ kallt i minst 1 timme.
Forma färsen till 8 lika stora avlånga korvar. Trä upp dem på spett och platta försiktigt till dem lite grann.
Grilla färsspetten över vitnat och riktigt hett grillkol någon minut på vardera sidan. Fortsätt sedan cirka 10 minuter till på varje sida. Se till att köttet blir precis genomstekt. Vid ett lätt tryck med fingret ska konsistensen kännas stum.
Servera med grillade grönsaker, skivad silverlök och rödlök samt färska örter.
Recept från DN Lördag 2025-05-31
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-07-11 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|