|
|
Kyckling Kung Pao med sichuanpeppar
|
Damma av wokpannan, nu är den renässans för wok.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
MARINAD
2 msk sherry, torr
3 msk soja, japansk
1 msk soja, kinesisk
1 msk majsstärkelse
1 tsk kycklingfond
1 tsk sesamolja
1 krm vitpeppar, malen
MARINERAD KYCKLING
500 g kycklinglårfilé
½ satsen av marinaden
1 krm salt
WOKSÅS
½ satsen av marinaden
1 dl vatten
2 msk strösocker
1 msk risvinäger
WOK
1 brk vattenkastanjer à 227 g
3 salladslökar
10 torkade milda chilifrukter
1 cm ingefära, färsk
3 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
2 tsk sichuanpeppar, mortlade
1 ½ dl jordnötter, saltade
1 msk sesamolja
TILL SERVERING
jasminris
|
Tillagning
Marinerad kyckling: Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen i bitar, blanda med salt och hälften av marinaden. Låt stå.
Woksås: Blanda resten av marinaden med vatten, strösocker och risvinäger.
Wok: Häll av och skölj vattenkastanjerna. Skiva salladslöken (separera vit och grön lök), spara den gröna till servering. Kärna ur chilin, skala och finhacka ingefära och vitlök.
Hetta upp rapsoljan på medelvärme i en wokpanna, lägg i chili och sichuanpeppar och stek till chilin mörknat något. Tillsätt vitlök, ingefära och de vita lökskivorna, stek i ytterligare 30 sekunder.
Höj värmen, lägg i kycklingen och låt steka i 2-3 minuter. Tillsätt vattenkastanjer och woksås och låt koka upp så att kycklingen blir genomstekt.
Rör ner de gröna lökskivorna, jordnötter och sesamolja. Plocka bort chilin eller ha kvar som garnering. Servera med jasminris.
Recept från tidningen Buffè #08/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-09-02 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|