I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 17 SEPTEMBER 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Kyckling Kung Pao med sichuanpeppar
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Damma av wokpannan, nu är den renässans för wok.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 45 minuter

Ingredienser

MARINAD
2 msk sherry, torr
3 msk soja, japansk
1 msk soja, kinesisk
1 msk majsstärkelse
1 tsk kycklingfond
1 tsk sesamolja
1 krm vitpeppar, malen

MARINERAD KYCKLING
500 g kycklinglårfilé
½ satsen av marinaden
1 krm salt

WOKSÅS
½ satsen av marinaden
1 dl vatten
2 msk strösocker
1 msk risvinäger

WOK
1 brk vattenkastanjer à 227 g
3 salladslökar
10 torkade milda chilifrukter
1 cm ingefära, färsk
3 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
2 tsk sichuanpeppar, mortlade
1 ½ dl jordnötter, saltade
1 msk sesamolja

TILL SERVERING
jasminris

Tillagning

Marinerad kyckling: Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen i bitar, blanda med salt och hälften av marinaden. Låt stå.

Woksås: Blanda resten av marinaden med vatten, strösocker och risvinäger.

Wok: Häll av och skölj vattenkastanjerna. Skiva salladslöken (separera vit och grön lök), spara den gröna till servering. Kärna ur chilin, skala och finhacka ingefära och vitlök.

Hetta upp rapsoljan på medelvärme i en wokpanna, lägg i chili och sichuanpeppar och stek till chilin mörknat något. Tillsätt vitlök, ingefära och de vita lökskivorna, stek i ytterligare 30 sekunder.

Höj värmen, lägg i kycklingen och låt steka i 2-3 minuter. Tillsätt vattenkastanjer och woksås och låt koka upp så att kycklingen blir genomstekt.

Rör ner de gröna lökskivorna, jordnötter och sesamolja. Plocka bort chilin eller ha kvar som garnering. Servera med jasminris.

Recept från tidningen Buffè #08/2025

Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-09-02 Uppdaterad 0000-00-00

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: