|
|
Strimlad biff med bambuskott
|
En maträtt som alla kinesiska restauranger har på sin meny.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
MARINAD
2 msk sherry, torr
2 ½ msk soja, japansk
2 tsk soja, kinesisk
1 msk ostronsås
2 msk majsstärkelse eller potatismjöl
MARINERAT KÖTT
400 g flankstek
½ satsen av marinaden
½ tsk bikarbonat
1 msk sesamolja
½ tsk svartpeppar, malen
5 dl olja, till fritering
WOKSÅS
½ satsen av marinaden
1 ½ dl vatten
2 tsk strösocker
1 ½ tsk kycklingpulver eller kycklingfond
WOK
5 msk fermenterade svarta bönor eller black bean-sås (valfritt)
2 brk bambuskott à 227 g
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
3 msk olja, från det wokade köttet
jasminris, till servering
|
Tillagning
Marinerat kött: Blanda ingredienserna till marinaden. Strimla köttet, och blanda med hälften av marinaden, peppar, bikarbonat och sesamolja. Marinera i minst 30 minuter, i kylen.
Woksås: Blanda resten av marinaden med vatten, socker och kycklingpulver.
Wok: Skölj och blötlägg eventuella bönor i kallt vatten i 5 minuter och skölj bambuskotten. Skiva löken och hacka vitlöken.
Hetta upp oljan i en wok till 190°C. Tillsätt köttet, fritera cirka 30 sekunder och häll över allt i en sil över en skål.
Häll 3 msk av den använda oljan i woken, hetta upp. Häll av vattnet från bönorna och stek dem i cirka 30 sekunder. Tillsätt vitlök, lök och bambuskott och stek 1 minut till. Tillsätt köttet och woksåsen (och eventuell black bean-sås) och låt koka upp.
Servera med jasminris.
Recept från tidningen Buffé #08/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-09-02 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|