Focaccia med Västerbottensost
|
Perfekt till kräftskivan istället för en paj.
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 6
Tid: ca
1 timme och 20 minuter
Ingredienser
1 msk dillfrö
3 dl vatten
25 g jäst, färsk
1 tsk salt
¾ olivolja (½ dl i degen)
6 dl vetemjöl (cirka 360 g) + extra till utbakning
1 ½ dl Västerbottensost, riven
TOPPING
½ dl olivolja, mild
½ dl Västerbottensost, riven
|
Tillagning
Mortla dillfröna fint.
Värm vattnet till 37°C. Smula jästen i en degbunke, tillsätt dillfrö, salt, olivolja och vatten, rör till jästen löst sig.
Tillsätt mjöl och arbeta degen smidigt. Låt jäsa i bunken, övertäckt i 30 minuter i rumstemperatur.
Häll resterande olja i en ugnsform (cirka 18 * 24 centimeter). Häll ut degen på ett mjölat bord (degen ska vara riktigt lös). Dra försiktigt ut degen till en fyrkant, cirka 30 * 30 centimeter. Strö på osten och vik degen dubbel. Lossa degen från bordet med en degskrapa och lägg den i ugnsformen. Dra degen, med oljade händer, försiktigt till en jämntjock platta i formen.
Låt jäsa övertäckt cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
Topping: Gör hål i degen med fingertopparna. Ringla över olivoljan och strö över osten.
Grädda brödet i mitten av ugnen 30 - 35 minuter. Låt svalna i formen och skär upp brödet strax före servering.
Recept från tidningen Buffé #08/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-09-02 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|