Grönkålspasta
|
Enkelt och billigt. Här har vi använt valnötter men funkar också fint med t ex solroskärnor. Valnötter är en bra källa till omega-3.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
100 g valnötter eller solroskärnor
2 dl havredryck (eller annan mjölkdryck)
250 g grönkål, färsk
2 st vitlöksklyftor
1 dl ost, smakrik
salt
svartpeppar
olja, att steka i
SERVERAS MED
pasta, 4 portioner
|
Tillagning
Börja med att rosta valnötterna i en stekpanna tills de får lite färg. Lägg nötterna och vald mjölk i en mixer och mixa till en sås.
Strimla grönkålen (ta bort den hårda stjälken i mitten) och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och grönkål mjuka i oljan på medelvärme i ett par minuter.
Koka upp vattnet till pastan och koka pastan enligt anvisningen.
Slå på nötsåsen över vitlök och grönkål och låt småputtra på svag värme. Späd eventuellt med lite vatten om den blir väldigt tjock. Rör ner osten i såsen. Krydda med salt och peppar.
Servera med den nykokta pastan.
Recept från undertian.com
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-09-08 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|