Doroteakaka
|
Saftig och god kaka till kaffet.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
1 timme och 0 minuter
Ingredienser
210 g strösocker
200 g smör
400 g vetemjöl
½ krm salt
20 g vaniljsocker
5 g bakpulver
1 ägg
FYLLNING
500 g filmjölk
4 ägg
10 g vaniljsocker
TILL SERVERING
florsocker
|
Tillagning
Förbered en ugnsform (ca 22 x 30 cm) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225°C.
Nyp ihop socker, smör, vetemjöl, salt, vaniljsocker, bakpulver och ägg till en smulig deg.
Ta bort hälften av smulorna och tryck ut resterande i formen tills det täcker botten.
Vispa ihop ägg, vaniljsocker och filmjölk och häll över.
Avsluta med att smula över resten av degen tills det täcker hela formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
Låt kakan svalna och skär sedan upp i lagom stora bitar. Avsluta med att pudra över florsocker.
Recept av Tea Malmegard.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-10-21 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|